„KOTKI” PRZYGOTOWUJĄ DOMOWĄ PASTĘ PAPRYKOWĄ
Jesień to czas kiedy robimy przetwory z owoców i warzyw przygotowując zapasy na zimę.
Własne domowe dżemy, pasty, sałatki, kiszonki i przeciery nabierają na nowo popularności nawet wśród młodych gospodyń domu. Domowe jesienne przetwory na zimowe dni nie tylko różnią się w smaku od sklepowych, ale też są bez zbędnych dodatków w postaci sztucznych barwników i konserwantów, polepszaczy czy zagęszczaczy.
30 października 2019 roku „Kotki” podjęły się przygotowania domowej pasty paprykowej. Dzieci poznały niezbędne składniki oraz czynności, które należy wykonywać. Z pomocą dorosłych udało się przetworzyć paprykę w pyszny sosik oraz umieścić na słoiczkach stosowne etykiety. W taki oto sposób w każdym domu pojawiły się zimowe zapasy. Teraz z niecierpliwością oczekujemy na ten moment, kiedy odkręcimy słoiki i spróbujemy jak smakują nasze przetwory.
Serdeczne podziękowania dla wszystkich rodziców, dzięki którym możliwe było przygotowanie paprykowego przecieru.